De duurzame lucht/water warmtepomp van Lamborghini

Plug & Play is de duurzame en ruimtebesparende oplossing voor verwarming en warm water van Lamborghini. Deze warmtepomp zet de buitenlucht op een energiezuinige manier om in warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel en maakt het mogelijk water te verwarmen zonder gas.

Voordelen van onze warmtepompen

  • Dankzij het slimme Plug & Play-systeem hoeft de installateur geen losse onderdelen meer aan elkaar te ‘knopen’, waardoor de installatietijd zeer kort is, met makkelijke montage en minimaal inregelen;
  • Geschikt voor ieder type Monoblock warmtepomp (5-14kW), aan te sluiten op zowel een buiten- als binnenwarmtepomp;
  • Lange douchetijd (afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp, met 5kW al 40 minuten), geen wachttijd na douchen (de boiler raakt niet leeg), uitstroomtemperatuur volledig instelbaar;
  • Het bereiden van tapwater is efficiënter dan bij een conventioneel systeem;
  • Anti-legionellaprotocol aanwezig.

Technische werking van de HydroTec Mono
De HydroTec Mono is dé all-in-one unit voor uw warmtepompen. Deze innovatieve boiler is geschikt voor zowel de particuliere sector als voor collectieve laagtemperatuur systemen en door het Plug & Play-systeem aan te sluiten door iedere installateur. De HydroTec Mono biedt samen met elke willekeurige Monoblock luchtwater-warmtepomp (binnen- of buitendeel) een totaaloplossing die in zeer korte tijd te installeren is.

Zodra er warmtevraag is in de woning, gaat de warmtepomp warmte onttrekken van buiten en deze afgeven aan de buffer in de HydroTec Mono. Deze warmte wordt door de A-label pomp verder de woning in getransporteerd naar de verdeler van de vloerverwarming en/of overige verwarmingssystemen. Bij koude vraag gaat de buitenlucht om de buffer heen, rechtstreeks naar de verwarmingssystemen.

Om voldoende waterinhoud te hebben, moet er een extra doorstroomvat geplaatst worden van 25 liter. Bij tapwatervraag wordt er in de HydroTec Mono de flowswitch geactiveerd die de warmtepomp aanstuurt, waarna deze de buffer verder gaat opwarmen. Het tapwater wordt voorverwarmd door de warmtepomp naar ca. 30-35 ̊C en naverwarmd door bijmenging van heet (60 ̊C, 70 ̊C of 80 ̊C water) uit de elektrische boiler (1200 W). Het gemiddelde jaarrendement (SCOP) is hierdoor altijd hoog. Optioneel kan er als back-up een elektrisch element geplaatst worden. Het 30-35 ̊C water gaat de elektrische boiler in, dus de warmtepomp zorgt ook hier voor duurzame warmte. Het voorverwarmen van tapwater heeft hetzelfde hoge jaarrendement (SCOP).

Geen wachttijd voor verwarmen
Na het gebruik van tapwater kan de warmtepomp direct weer doorgaan met het verwarmen van de woning. Er is dus geen wachttijd voor verwarmen, zoals bij traditionele warmtepompen met een grote boiler. De boiler in deze systemen moet namelijk ook worden verwarmd met de warmtepomp. Door toepassing van dit systeem is er dus ook bij extreme kou buiten voldoende verwarmingsvermogen om de woning te verwarmen.

Tijdbesparend voor de installateur
De installateur maakt de aansluitingen tussen warmtepomp, cv en tapwater. De HydroTec Mono is te installeren door iedere cv-monteur door het Plug & Play-systeem. Door de slimme regeling is waterzijdig inregelen van de HydroTec Mono overbodig.