Maak van uw plafond uw verwarming!

Hoewel vloerverwarming de meest gebruikte verwarmingsoptie is tegenwoordig, bestaan er nóg betere mogelijkheden: wand- en plafondverwarming.

De techniek voor plafonds en vloeren is hetzelfde als vloerverwarming, maar de ervaring is totaal verschillend. Met vloerverwarming gaat een groot deel van de straling langs de mens heen, omdat het te bestralen oppervlak vanaf onder klein is. Wandverwarming verwarmt het hele lichaam en plafondverwarming zorgt ervoor dat het het lijkt alsof er een flauw zonnetje op je hoofd straalt, wat erg comfortabel is. Plafondverwarming is de meest ideale manier van verwarmen, omdat er nauwelijks convectie ontstaat en omdat er geen obstakels zijn. Daardoor kan een warmteplafond met een relatief lage temperatuur tóch maximaal comfort geven.

Zeer gelijkmatige verdeling van de warmte in de ruimte
Een plafond, wand of vloer heeft een veel groter oppervlak dan een traditionele radiator. Door dit grote oppervlak kan het afgiftesysteem een ruimte verwarmen met veel lagere temperaturen dan een conventionele verwarming. Waar bij een radiator het aanvoerwater circa 70 °C is, is dat bij plafondverwarming ongeveer 40 °C. Als er ook gebruik wordt gemaakt van vloerverwarming en/of wandverwarming, kan de aanvoertemperatuur nog veel verder omlaag. Deze lagere temperatuur zorgt ervoor dat een woning veel gelijkmatiger is verwarmd. De pieken de je bij conventionele verwarming ervaart, plotselinge toename van warmte bij het aanzetten van de verwarming in de ochtend bijvoorbeeld, zijn er niet bij wand- en plafond verwarmingsfolie.

Aangezien het menselijk lichaam doorgaans meer warmte uitwisselt met de omgeving via straling dan via convectie, is deze manier van verwarmen zeer interessant. Bovendien is het verwarmen van een oppervlak vele malen energie-efficiënter dan het opwarmen van alle lucht in de ruimte. Kortom: wand- en plafond verwarmingsfolie zijn ideale oplossingen voor zowel uw energiegebruik en uw comfort.