Green Heating

Green Heating elektrische vloer, wand en/of plafondverwarming zal een goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker verwarmen dan radiatoren. De gasbesparing ontstaat voornamelijk, omdat de thermostaat een paar graden lager gezet kan worden. Dat heeft te maken met het feit dat er constante warmte afgegeven wordt in de vorm van stralingswarmte. Dit zorgt voor meer comfort in huis. Deze kunnen zowel als bij- en als hoofdverwarming gebruikt worden en stralen de warmte naar de plek waar u zit of bezig bent.

Grote oppervlakken op temperatuur brengen met stralingswarmte is gezonder dan luchtverwarming. Warmteradiatoren leveren slechts 20 tot 30% straling, terwijl plafondpanelen of plafondverwarming in de vorm van folie 95% warmte straling op zullen leveren. Dit komt omdat de lucht die verwarmd wordt niet verder kan stijgen.

Verwarmen met Green Heating verwarmingsfolie kan natuurlijk ook. Hierbij kunt u eveneens de temperatuur enkele  graden lager zetten dan normaal, wat een aanzienlijke energiebesparing zal opleveren. Green Heating verwarming zal het beste werken onder een tegelvloer. Deze laat de warmte het beste door. Bij andere vloeren, zoals PVC, hout of linoleum zal het gebruik iets hoger zijn.

Green Heating warmtepanelen werken op stroom. Ze hebben geen spiraal, maar een vlakke plaat die warm wordt. Daardoor is er sprake van een groter stralings oppervlak aan de voorkant. De achterkant is geïsoleerd en verliest daardoor weinig warmte.

Het duurt een paar minuten, voordat het paneel stralingswarmte afgeeft. Het paneel werkt het beste, wanneer het aan het plafond hangt. U heeft dan het minst last van obstakels. De optimale hoogte is ongeveer 2,6 meter boven de vloer. Bij plafonds hoger dan 3 meter kunt u hem beter met draadjes ophangen, zodat hij lager komt te hangen. Deze vorm van verwarming kan uitstekend gecombineerd worden met een klein paneel onder een bureau of een verwarmingsmat bij bijvoorbeeld uw bank, waardoor de benen en voeten ook warm worden.

Kom gerust langs en dan kunnen wij samen kijken wat voor u de beste mogelijkheden zijn om uw huis optimaal en energiebesparend te verwarmen.