Haal het zonnetje in huis met verwarmingspanelen

Een verwarmingspaneel is een milieuvriendelijke technologie beschikbaar voor zowel hoofdverwarming als bijverwarming, voor zowel nieuwbouw als oudere gebouwen. Infraroodwarmte ontstaat door verwarmingspanelen die elektromagnetische straling uitzenden. Objecten, muren, vloeren, plafonds, mensen en dieren worden verwarmd door opname van deze straling en geven via hun eigen straling deze warmte grotendeels terug. Wanneer de infraroodstraling onze huid raakt, geeft dit onmiddellijk een aangenaam warmtegevoel. Dit type warmte wordt dan ook ‘stralingswarmte’ genoemd. Hierdoor is dit type van verwarmen minder gevoelig voor slechtere bouwisolatie.

Verwarmingspanelen die gebruikmaken van infraroodstraling zijn gebaseerd op het principe van zonnestraling. De warmtestraling verwarmt niet primair de lucht, maar juist het plafond, de muren, voorwerpen en de mensen nemen de stralingswarmte op zich. Deze manier van verwarmen zorgt voor een aangenaam klimaat. De omgeving slaat de warmte op en geeft deze af aan de ruimte.

Natuurlijk verwarmen met infraroodverwarming
Infraroodstraling omringt ons elke dag, omdat het wordt uitgestraald door de zon. Uiteindelijk transformeert de infraroodstraling in warmte zodra de straling het aardoppervlak raakt. De infrarood panelen nemen dit natuurlijke principe over door infrarood-C-straling te genereren, vergelijkbaar met de straling van een ouderwetse houtkachel. Deze straling vereist geen lucht om warmte te transporteren, maar doordringt deze vrijwel zonder verlies en transformeert zichzelf vervolgens in warmte. Hier treft de straling vaste objecten, wanden en plafonds. Deze slaan de warmte op hun beurt weer op en geven deze gelijkmatig af aan hun omgeving. Dit gegeven biedt tot drie keer meer efficiëntie vergeleken met een conventionele verwarming. Ook voorkomt

OHLE Sotermo infraroodstraler: supersnel van 0 naar 100 °c
De OHLE Sotermo 600 van 540W bereikt een temperatuur van 0 tot 100 graden Celsius in slechts 8 tot 10 minuten. De achterkant van de OHLE Sotermo infraroodstraler heeft een temperatuur van slechts ca. 36°C na 3 uur gebruik door zeer effectieve isolatie aan de achterkant. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale verwarmingsmatrix.

De koolstofgeleiders in het systeem zijn gemaakt van zuiver zilver en parallel geschakeld en verbonden. Dit zorgt niet alleen voor deze snelle opwarming, maar zorgt er ook voor dat de warmte zeer gelijkmatig over het oppervlak wordt verdeeld. De opstelling van de carbonplaten zorgt ervoor dat de verwarmingsmatrix praktisch eeuwig blijft bestaan. Dit betekent dat de verwarming in zijn geheel functioneel blijft, zelfs als een enkel koolstofspoor tegen de verwachtingen in zou falen. Een zeer hoog stralingsrendement is het resultaat.

Bekijk onze collectie van de premium OHLE-infraroodpanelen van Duitse topkwaliteit, en de overige collectie verwarmingspanelen inclusief de keuze uit bijpassende thermostaten in de brochures.