Asbest inventarisatie Woerden

asbest inventarisatie WoerdenGreen Future is gespecialiseerd in asbest inventarisatie in Woerden. Hierbij brengen wij alle asbesthoudende materialen en toepassingen in een gebouw in kaart. Van te voren voeren wij een onderzoek uit, denk hierbij aan het bestuderen van bouwtekeningen en oudere rapportages. Vervolgens spoort een deskundige op het gebied de asbest op en analyseert een onafhankelijk laboratorium deze bevindingen. Daarna worden ze verwerkt in een rapportage. Hierin staat onder andere het risico voor het asbestverwijderingsbedrijf. Daarna bepalen wij de veiligheidsvoorschriften voor de asbest inventarisatie.

Het belang van een asbest inventarisatie in Woerden

Als u van plan bent een pand te slopen of te renoveren, bestaat de wettelijke verplichting om een volledige asbest inventarisatie uit te laten voeren. Tijdens deze eerste inventarisatie wordt geen destructief onderzoek uitgevoerd. In de rapportage zullen alle visueel waarneembare asbesthoudende materialen worden opgenomen. Zo heeft u een beeld van het aanwezige asbest. Er kunnen echter ook asbesthoudende toepassingen of materialen aanwezig zijn die alleen met behulp van zwaar destructief onderzoek kunnen worden waargenomen. In dit geval dienen deze door middel van een aanvullende inventarisatie te worden onderzocht. In overleg kan dit ook al gebeuren bij de eerste inventarisatie.

Wettelijke verplichting

Volgens de huidige Nederlandse wetgeving moet er voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden in gebouwen van voor 1994 een volledige asbestinventarisatie plaatsvinden. Deze mogen alleen worden uitgevoerd door gecertificeerde bureaus. Naast een verplichting, is een asbest inventarisatie in Woerden ook aan te raden vanwege bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s, juridische en financiële redenen.

Contact

Bent u geïnteresseerd in een asbest inventarisatie in Woerden? Neem dan contact met ons op! Dit kunt u doen door te bellen naar 085 – 3031560, te e-mailen naar info@greenfuture-bv.nl of door ons contactformulier in te vullen. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder!

Contactformulier

    Uw naam *

    Uw telefoonnummer *

    Uw email *

    Uw vraag

    Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier de privacy verklaring *